Guide: Skriv en god ansøgning

Guide: Skriv en god ansøgning

Hører du også til dem, der synes, det kan være en udfordring at skrive en jobansøgning? Der er flere ting at overveje, før du går i gang: Hvad skal du lægge vægt på? Hvad skal med i selve ansøgningen, og hvad skal du gemme til CV’et?

Der er mange måder at skrive en god jobansøgning på. Dog skal du altid sørge for at målrette ansøgningen mod det firma, du sender den til, samt at lade din motivation for at arbejde hos netop modtageren skinne igennem. Samtidig skal der være et rimeligt forhold mellem dine evner/uddannelse og de krav, virksomheden stiller til en ny medarbejder.

 

Skriv en god ansøgning og kom øverst i bunken

Selvom en ansøgning altid er personlig, er der nogle generelle ting, du skal være opmærksom på. Vi har samlet de vigtigste til dig her, som du kan tilrette din egen situation.

Gå ud fra følgende overordnede ”skabelon” og strukturér din ansøgning:

  • Kontaktoplysninger: Navn, adresse og telefonnummer/emailadresse
  • Introduktion: En kort præsentation af dig selv og dit formål med ansøgningen
  • Hovedtekst: Dette er det centrale indhold af din ansøgning, hvor du beskriver din erfaring, kompetencer og hvorfor du er den rette kandidat til jobbet
  • Afslutning: En opsummering af dine vigtigste punkter og en ”call to action” opfordring
  • Underskrift: Husk at skrive ansøgningen under og vedhæft relevante dokumenter

Ansøgningen bør max. fylde en side. Du skal kunne være konkret og fatte dig i korthed. Der kommer sandsynligvis mange andre ansøgninger til jobbet, så det er vigtigt, at modtageren hurtigt kan danne sig et overblik over dig og dine kompetencer.

 

Undgå standardansøgninger

Der findes forskellige skabeloner rundt omkring på nettet, som blot skal udfyldes med dine egne oplysninger. Lad være med at bruge dem! Det bliver altid gennemskuet, og du vil blive sorteret fra med det samme. Hvis du ikke engang gider skrive en personlig ansøgning, der er målrettet mod det specifikke job, er der ingen arbejdsgiver, der vil ansætte dig.

Skræddersy i stedet din ansøgning til det aktuelle formål og brug nøgleord og sætninger fra jobannoncen. Hvis du vil gøre dig ekstra bemærket, ringer du til virksomheden og stiller uddybende spørgsmål. Herefter ved du, hvad du skal lægge vægt på i ansøgningen, samtidig med at dine spørgsmål viser din interesse for virksomheden og jobbet.

Vær autentisk og ærlig

Arbejdsgivere og rekrutteringsfirmaer sætter stor pris på ægthed. Vær ærlig om dine kvalifikationer og interesser, og sæt ikke dit lys under en skæppe. Du skal heller ikke gå i den anden grøft og overdrive ved at skamrose dig selv. Hvis du ender med at få jobbet på en løgn, vil en arbejdsgiver hurtigt gennemskue, at du ikke har de evner, du selv har beskrevet i din ansøgning.

Beskriv dine kvalifikationer nøgternt og objektivt. Det vil sige din uddannelse, erfaring, dine færdigheder og resultater, der er relevante for stillingen eller formålet. Brug konkrete eksempler, der viser, hvordan du har brugt dine kompetencer tidligere.

Husk også at begrunde din motivation for at søge netop den aktuelle stilling, og hvorfor du brænder for at komme til at arbejde for den pågældende virksomhed.

Afslutning og opfølgning

Gennemgå din ansøgning for grammatiske fejl og stavefejl. Du kan evt. bede en ven eller et familiemedlem læse den igennem og give feedback.

Afslut din ansøgning med en opfordring til at kontakte dig for yderligere oplysninger. Hvis der kræves dokumenter ud over dit CV, så vedhæft/vedlæg dem som angivet. Det kan være uddannelsesbeviser, eksamenspapirer eller anbefalinger.

Nogen tid efter du har afsendt din ansøgning, bør du følge op for at vise din fortsatte interesse og dit engagement.

FAQ

En ansøgning og et CV er to forskellige ting. Dit CV er rene data om din arbejdserfaring og kompetencer, mens en ansøgning bør være målrettet det specifikke job i den pågældende virksomhed.
 

Det vil være en rigtig god idé at følge op på din ansøgning, når der er gået nogen tid. Dels for at høre, om de har modtaget den, dels for at vise din interesse og engagement.

De fleste arbejdsgivere vil hurtigt gennemskue, at du har brugt en standard ansøgning og sortere den fra med det samme.