Få hjælp til jobsøgning og kom tættere på drømmejobbet

Få hjælp til jobsøgning og kom tættere på drømmejobbet

Når du skal ud at finde et nyt job, er det lidt ligesom at finde en ny kæreste. Du skal kunne sælge dig selv og evne at overbevise andre om at indgå i et forhold med dig. Du skal ruste dig til at kunne tåle afvisninger, og du vil helt sikkert støde på modstand i processen mod et nyt job.

Jobsøgning er en proces, der kræver grundige overvejelser og målrettede forberedelser. Derfor kan det være en stor hjælp for dig, hvis du griber jobsøgningen struktureret an.

Struktur er en god hjælp til jobsøgning

Du har muligvis allerede sat dig ind i, hvordan du skriver den gode ansøgning, og hvad den skal indeholde. Men inden du overhovedet kommer så langt som til at skrive en ansøgning, vil det være en god idé at få styr på nedenstående fem punkter.

1. Læg en plan

Hvis du på forhånd har gjort dig nogle tanker om, hvilke virksomheder og arbejdsgivere, du gerne vil skrive til, kan det fremskynde din søgning. Det kan også gøre det nemmere for dig at ramme netop de jobannoncer, der passer til dig.

Gå helt lavpraktisk til opgaven ved eksempelvis at lave et afkrydsningsskema med de ting, du skal huske, så du holder dig selv til ilden.

2. Vær proaktiv

Hvis det er dig, der hele tiden er et hestehoved foran og har taget initiativet før alle andre, vil der blive lagt mere mærke til dig. Vent ikke nødvendigvis på, at der kommer en jobannonce, der passer til dine kvalifikationer – du bør også jævnligt sende uopfordrede ansøgninger afsted.

Hvis du forelsker dig i en bestemt virksomhed eller arbejdsgiver, så sæt dig ind i de kompetencer, der efterspørges og gør en indsats for at lære dem.

3. Hold dit CV opdateret

Det første, en arbejdsgiver kigger på, er ansøgernes CV. Derfor er det vigtigt, at du til stadighed har et så aktuelt og opdateret CV som muligt, så du allerede her kommer foran i køen.

Et CV kan naturligvis ikke stå alene, men det er her, du har mulighed for at opsummere dine uddannelsesmæssige, erhvervsrelaterede og personlige kvalifikationer.

4. Brug også de sociale medier

Vi kommer ikke uden om, at de sociale medier fylder en del i vores hverdag. Facebook, Instagram, LinkedIn og lignende er oplagte steder at gøre opmærksom på dig selv og dine interesser. Det er dog vigtigt, at du hele tiden er aktiv på disse profiler, hvis det skal give mening. En passiv profil er ikke interessant for nogen, slet ikke kommende arbejdsgivere.

Det er heller ikke usædvanligt, at kommende arbejdsgivere anvender Google for at lede efter informationer om ansøgere. Men du kan heldigvis gøre det samme om dem.

5. Hold dine kompetencer ved lige

Hvad enten du allerede er i arbejde eller er ledig, vil det være en rigtig god idé at afsætte tid til at supplere dine kompetencer med kurser, nye indsigter eller ligefrem en videreuddannelse. Når der er rift om de jobs, der er, må du bruge alle kneb for at komme foran i køen af ansøgere. Du vil helt sikkert være blandt de – ofte få kandidater – der bliver indkaldt til samtale, hvis dine kompetencer er relevante og tidssvarende.

Start som vikar og få hjælp til jobsøgning

Hvis du tænker, at det er en uoverskuelig proces, og du har brug for hjælp til din jobsøgning, så er DK Vikarservice kun et telefonopkald væk. Vi tilbyder blandt andet try & hire-forløb, og det er en unik mulighed for at bevise dit værd over længere tid – og ikke kun på papiret.

LÆS OGSÅ: ”Hvad skal en ansøgning indeholde?”.

FAQ

Det er altid en god idé at gøre en indsats i din jobsøgningsproces, hvis du vil være sikker på at komme forrest i køen til de gode jobs. Husk, at selvom du ‘kun’ får job som vikar, kan det ofte lede til en fastansættelse.

Nej, alle og enhver kan oprette en profil på LinkedIn. Jo flere erhvervskontakter og -netværk, du kan præsentere dig for, jo bedre.

Hvis du ikke er så stiv i lange skriftlige formuleringer, så lav en kort ansøgning og gå rundt til de arbejdspladser, du kunne tænke dig at få job på. Ofte er personlig henvendelse også en bedre idé, men du skal have et CV, du kan udlevere.

Læs også: