Hvad koster en vikar i timen? Brug det rette beregningsgrundlag

Hvad koster en vikar i timen? Brug det rette beregningsgrundlag

Når du i perioder har brug for ekstra mandskab, er det som regel, fordi deadline nærmer sig, eller projektet er blevet udvidet. Så skal det gå stærkt med at få flere hænder hyret ind, og her er et godt samarbejde med et vikarbureau den ideelle løsning.

Der har i tidens løb været mange holdninger til brugen af vikarer, og den gængse opfattelse har da også været, at det er dyrere at anvende vikarer end at fastansætte medarbejdere. Men vidste du har det koster omkring 10.000 kr. pr. nye medarbejder der skal ansættes, omkostningerne er til annoncering, jobopslag, arbejdstid til gennemlæsning af ansøgninger og afholdelse af jobsamtaler.

Hvordan finder du ud af, hvad en vikar koster i timen?

Der er mange parametre i spil, når vikarens timeløn skal fastsættes. Hvis du ringer til DK Vikarservice for at bestille vikarassistance, vil vi først og fremmest spørge dig om følgende:

 • Hvilket fagområde er der tale om?
 • Hvor i landet ønsker du assistance?
 • Hvor mange vikarer har du brug for?
 • Hvor mange dage, uger, måneder?
 • Type af ansættelse (tidsubestemt vikar, try & hire eller rekruttering)?
 • Faglært eller ufaglært mandskab?
 • Dag-, aften- eller natarbejde?

Dernæst kommer det også an på, hvor meget mere hjælp du ønsker fra vikarbureauet, når først vikaren er startet.

Hos DK Vikarservice har vi en overenskomst, og vikaren er altid dækket af den. Vikaren har ret til den samme løn som de fastansatte, så det er et godt udgangspunkt for prisen.

Fordelene ved at hyre en vikar retfærdiggør en god timeløn

Vi kan hurtigt give dig en håndfuld fordele ved at ansætte en medarbejder gennem et vikarbureau, som du skal tage med i betragtning, når du betaler vikarens timeløn:

 • Du har med det samme adgang til vores store database med kvalificerede kandidater. Det gør screeningsprocessen nem og hurtig.
 • Vikarbureauet har en masse specialviden om selve proceduren i ansættelse af medarbejdere. Derfor kan du koncentrere dig om det, du og din virksomhed er allerbedst til.
 • Momsen på fakturaen fra vikarbureauet kan trækkes fra.
 • Du har mulighed for at teste samarbejdet med en vikar inden en evt. fastansættelse.
 • Vikarbureauet indhenter referencer, arbejds- og opholdstilladelser, straffeattester, CV’er m.m.

Med vikarer undgår du også en dyr fejlansættelse, som mange virksomheder ofte kommer ud for. Når først du har ansat en medarbejder til en given stilling, og det så viser sig at være en fejlcasting, hænger du på en masse bekymringer. Det sker ikke, hvis du har et godt samarbejde med et vikarbureau. Tryghed og tillid er alfa og omega for DK Vikarservice og vores samarbejdspartnere.

Hvis du selv skal holde styr på ekstra mandskab

Husk, at en vikars timeløn også inkluderer alt det ekstra arbejde, du slipper for at bruge penge på. Når du indgår en aftale med et vikarbureau, skal du ikke selv bruge ressourcer på eksempelvis:

 • Annoncering og indsamling af ansøgninger med efterfølgende udvælgelse af kandidater
 • Tjek af ansøgerens straffeattest
 • Omkostninger til den enkelte medarbejders lønadministration
 • Administration af personale-, sundheds- og arbejdsskadeforsikringer m.v.
 • Software til administration af periodisk ansat mandskab

Folketinget vedtager med mellemrum forskellige love og satser vedrørende sociale omkostninger, du selv skal følge med i. Hvis du ikke har styr på feriepenge, ATP, overarbejdsbetaling, pensionsaftaler og sociale ydelser generelt, bliver du straffet af skattevæsenet og andre myndigheder.

Selvom det skyldes uvidenhed, at satserne ikke bliver overholdt, kan straffen være hård. Du bærer altid ansvaret for at have orden i eget hus. Alt dette, og meget mere, administreres af vikarbureauet, så det skal du slet ikke selv bruge kræfter og omkostninger på.


Ring og hør, hvad en vikar koster i timen hos os

Hvis du først har etableret en god og tillidsfuld kontakt til et seriøst vikarbureau, slipper du for mange unødige bekymringer og omkostninger. Vi er med dig hele vejen.

Kontakt os i dag og hør om de mange muligheder, vi har for at lette arbejdet med administration af mandskab.

FAQ

Ja, et vikarbureau er momspligtigt, men du kan naturligvis modregne momsen i dit regnskab på samme måde som med al anden moms.

Ja, du har en uges opsigelse.

Nej, du kan få alle de vikarer på én gang, du ønsker. Den eneste forudsætning er, at vi har dem alle sammen til rådighed i vores database. Og ellers så finder vi dem!

Læs også: